Niektorí ľudia považujú bravčovú masť za nezdravý produkt, a preto sa jej snažia vyhýbať a nekupovať ju vôbec.
Tento názor je však mylný.
Samozrejme, nie je potrebné konzumovať masť každý deň vo veľkých množstvách, pretože to by nebolo veľmi prospešné. Avšak malé množstvo sadla môže byť určite prínosné. Najchutnejšia bravčová masť je tá, ktorú si sami pripravíte, je presvedčená odborníčka nášho časopisu na kulinárske otázky, kuchárka Julia Archipova.
Z tohto dôvodu je dôležité osviežiť si niektoré vedomosti o tejto téme.
Aké tajomstvá chutnej masti by mali mať na pamäti ženy v domácnosti?
Rozmery
Aby bola masť chutná, je potrebné ju na solenie okamžite rozdeliť na porciované kúsky primeranej veľkosti. Ideálne je vytvoriť kúsky s hmotnosťou najviac 150 gramov.
A ani menšie kúsky nie sú ideálne.
Príprava
Po dôkladnom umytí výrobku sa odporúča zbaviť ho pred morením nadbytočnej vlhkosti pomocou papierovej utierky.
Výber soli
Nedovoľte si myslieť, že postačí akákoľvek soľ. Najlepšou voľbou je objektívne hrubá soľ: masť sa tak vždy podarí dokonale.
Začiatok článku podporujem, bravčová masť môže mať svoje miesto v zdravom stravovaní. Avšak, či už sa rozhodneme ju konzumovať alebo nie, myslím si, že by bolo užitočné správne vysvetliť, aké presne množstvo je vhodné. Čo poviete na doplnenie informácií o odporúčanej dennom príjme masti?