Čoskoro sa pestovatelia na záhrade pustia do aktívneho zberu papriky.
Na konci leta a na začiatku jesene budú mnohí vlastníci vidieckych pozemkov disponovať bohatými zásobami chutnej a šťavnatej zeleniny.
Problémom je, že paprika pomerne rýchlo stráca svoju čerstvosť.
A vy chcete, aby plody zostali šťavnaté a chutné celé mesiace!
Hneď na úvod zdôrazňujeme: zeleninu by ste nemali zmrazovať. Papriku je však potrebné chrániť nejakým materiálom.
Ako predĺžiť trvanlivosť papriky
Máte bohatú úrodu obľúbenej záhradnej plodiny? Neponáhľajte sa hneď poslať papriky do pivnice!
Plody najprv dôkladne umyte a potom úplne odstráňte všetky kvapky vody z ich povrchu.
Nasleduje fáza, kde ‚zabaľte‘ každú papriku. Ako ‚ochranný materiál‘ môžete použiť bežný list papiera formátu A4.
Nech sa to zdá akokoľvek zvláštne, použitie ťažkého papiera je tajomstvom, ako si zeleninu uchovať dlhý čas.
Papriky zostanú chutné a šťavnaté až šesť mesiacov.
Nezabudnite, že tieto plody by sa mali skladovať pri teplote 0 až +2 stupne. Vlhkosť vzduchu by mala byť medzi 80 a 90 percentami.
Článok o skladovaní papriky je celkom zaujímavý, ale nesúhlasím s tým, že plody by sa nemali zmrazovať. Prečo by nemohli byť papriky čerstvé aj po rozmrazovaní? Možno by sa dal vyskúšať aj tento spôsob a zistiť, či by to ovplyvnilo ich chuť a šťavnatosť. V každom prípade, budem určite zdieľať tento článok s mojimi priateľmi, možno sa nájde niekto, kto by mal záujem o túto netradičnú stratégiu skladovania.