Paradajkový pretlak sa hodí, keď potrebujete pripraviť omáčku, prvý chod alebo plnenú kapustu, ako aj množstvo ďalších kulinárskych majstrovských diel.
Nestojí toľko, aby ste na nej ušetrili, ale keď je úroda paradajok za rohom, môžete si v domácej kuchyni pripraviť cestoviny.
Odborníčka nášho časopisu Júlia Archipovová, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie, porozprávala, ako pripraviť paradajkový pretlak.
Požadované: ‚V prípade, že by ste chceli, aby sa vám podarilo pripraviť paradajkový šalát, môžete ho použiť na výrobu paradajok
Ako variť
1.Z čistých paradajok olúpeme šupku, potom ich rozrežeme a odstránime jadro so šťavou a semienkami.
2.Na prípravu cestovín použite iba paradajkovú dužinu bez šupky.Mala by sa prestrieť cez mlynček na mäso alebo rozmixovať mixérom.
3.Hotové pyré by sa malo nechať niekoľko hodín v jemnom sitku alebo gáze, aby sa odstránila prebytočná vlhkosť.
4.Keď je hotové, pridáme nasekaný cesnak, korenie a bylinky, premiešame, nalejeme do sterilizovaných pohárov a uložíme na tmavom a chladnom mieste.
Skutočne si myslíte, že paradajkový pretlak nie je až tak náročný na prípravu, ako tvrdíte? Mohli by ste poskytnúť viac detailov alebo tipov, aby sa to skutočne podarilo všetkým?