Tento recept na cuketový kaviár je veľmi jednoduchý.Zvládnuť prípravu občerstvenia môže nielen začínajúca hostiteľka, ale aj otrlý mládenec.
Potrebné ingrediencie sú veľmi jednoduché a čas prípravy je veľmi krátky.
Odborníčka nášho časopisu Júlia Archipovová – kuchárka, pekárka štvrtej kategórie porozprávala, ako variť.
Požadované: ‚V prípade, že by ste chceli, aby sa vám podarilo uvariť niečo, čo by ste chceli uvariť, tak by ste to mohli urobiť
Ako variť
Najskôr cuketu ošúpeme od šupky a odstránime semienka.Potom dužinu nakrájajte na kocky.
Potom ošúpeme cibuľu a mrkvu.Cibuľu nakrájame na stredne veľké kocky a mrkvu nastrúhame nahrubo.
Cesnak ošúpeme a prelisujeme cez lis.
V panvici s hrubým dnom rozohrej olej a opraž na ňom najprv cibuľu a potom pridaj mrkvu.
Keď je praženica hotová, pridáme paradajkový pretlak, soľ, cukor, korenie, cesnak, cuketu a zmes dusíme 25 minút.
Potom zeleninu rozmixujeme mixérom, privedieme do varu, pridáme lyžicu stolového octu a hotovú desiatu nalejeme do sterilizovaných pohárov, prípadne vychladíme a podávame.