Dlho sa myslelo, že ideálnym spôsobom prípravy čerstvých byliniek na zimu je ich zmrazenie.Táto možnosť nie je zlá, ak je k dispozícii dostatok miesta v mrazničke.
Skúsené hostiteľky však už zeleninu nesušia, ba dokonca ju ani nemrazia.
Odborníčka nášho časopisu Júlia Archipovová, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie, nám prezradila, ako pripraviť voňavé korenie na zimu.
Požadované: ‚V prípade, že by ste chceli, aby sa vám podarilo pripraviť jedlo, ktoré by ste mohli ochutnať, je potrebné, aby ste ho pripravili
Ako variť
1.Čistú zeleninu nakrájajte nožom alebo rozmixujte mixérom.
2.Cesnak prepasírujte cez lis a potom ingrediencie zmiešajte.
3.Plech na pečenie vyložte pergamenom na pečenie a vložte doň pripravenú zmes.
4.Vložte ho do rúry vyhriatej na 150 stupňov Celzia a počkajte, kým sa zo zelene odparí vlhkosť.
5.Keď zmes vychladne, prelož ju do misy, pridaj soľ a rozmixuj mixérom.
Keď je prípravok hotový, presuňte ho do nádoby s tesne uzatvárateľným viečkom.
Nuž, zaujímavý nápad nechať bylinky prežiť zimu bez zmrazovania alebo sušenia! Možno to naozaj prináša nový šmrnc do kuchyne. No, ak niekto ešte skúšal tento spôsob, asi bude musieť byť trpezlivý. Či už chutí korenie lepšie, keď je „čerstvé“ alebo nie, zistíme až pri jedle!