Ako sa varí ryža v reštauráciách: jedlo bude ohromné.

Mnohí ľudia varia ryžu štandardným spôsobom: opláchnuté krúpy sa zalejú vodou v pomere jedna ku dvom a pošlú sa do variča.‘.

Tento spôsob je správny, ale týmto spôsobom sa nedá vytvoriť kulinárske majstrovské dielo.

Ryža bude obyčajná a nevýrazná.

Preto sa oplatí zistiť, ako sa krúpy pripravujú v reštauráciách, o svoje tajomstvá sa s vami podelí kuchárska expertka nášho časopisu, šéfkuchárka Julia Arkhipova.

Ktorý spôsob varenia ryže sa oplatí poznať?

Tento spôsob sa nenazýva zložitý, takže ho môže používať každá gazdiná.Musíte si vziať správne množstvo krúpov a poriadne ich prepláchnuť.

Ryžu pošlite do hrnca.Nasleduje dvojnásobné množstvo vývaru.K ryži sa hodí kurací alebo zeleninový vývar.Môžete vyskúšať aj mäsový vývar, ale nepoužívajte príliš mastný vývar.

Po tom, čo počkáte, kým sa uvarí, znížte teplotu a prikryte hrniec pokrievkou.

Po 15 minútach pridajte korenie.Je dobré použiť šafran, barborku, rascu, kurkumu, kari, zázvor, papriku, chilli.

Počkáme päť minút a vypneme ohrev.Ryžu necháme na sporáku asi 10 minút a potom podávame.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *