Ako rýchlo naklepať zelnú: nepotrebujete ani nôž.

Ak si myslíte, že kôstku možno naklepať výlučne obyčajným nožom, ste na omyle.

Yulia Arkhipova, odborníčka na varenie z internetového vydania BelNovosti, sa podelila o zaujímavú metódu, ktorá vám umožní dosiahnuť cieľ oveľa rýchlejšie, a čo je najdôležitejšie, nevyžaduje použitie noža.

Aby sme boli presnejší, aj tak budete potrebovať nástroj – ale nie ten, ktorým ste zvyknutí krájať kapustu, ale ten, ktorý zvyčajne používate na lúpanie zeleniny.

Zoznam základných vecí teda pozostáva len z dvoch položiek:

  • Kapusta,.
  • Škrabka na zeleninu (musí mať ostrú čepeľ).
  • Klíčky nakrájajte na štyri časti, aby sa vám ľahšie držali v ruke.

    Potom pevne uchopte kôstku a začnite kapustu drviť škrabkou na zeleninu.Jeho tvar a ostrá čepeľ vám umožnia dosiahnuť rovnomerné plátky.

    Nezabudnite kontrolovať hrúbku nakrájanej kapusty: mala by byť dostatočne tenká, aby sa dala rýchlo marinovať alebo variť, ale nie taká tenká, aby stratila svoju štruktúru.

    Peter

    Author: Peter

    Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *