Chcete si pochutnať na lahodných jedlách talianskej kuchyne, ale nie ste pripravení utrácať za drahé výrobky?
Existuje východisko! Pripravte si vajíčka na neapolský spôsob..
Pokrm pozostáva len z jednoduchých a cenovo dostupných surovín, ale je veľmi chutný.
Okrem toho má pokrm veľmi lákavý vzhľad: neapolské vaječné formy možno pokojne položiť na slávnostný stôl.
O zaujímavý recept sa podelila Julia Archipova, kuchárka a pekárka štvrtej kategórie, ktorá je odborníčkou v oblasti kuchárstva pre internetové vydanie Belnovosti.
Recept na vajíčka na neapolský spôsob
Vopred si pripravte niekoľko kokotových misiek.Takto sa nazývajú malé nádoby, v ktorých sa julienne podáva.
Potom vezmite veľkú paradajku, prekrojte ju na polovicu, lyžicou odstráňte všetky semienka a vzniknuté ‚šálky‘ nakrájajte na kocky.
Kúsky paradajok vložíme na dno kokosových pohárov, pridáme trochu soli, mletého korenia a olivového oleja.
Ďalšou vrstvou je pomerne hrubý plátok mozzarelly.
Potom do každej kokosky rozbijeme aspoň jedno vajce.Ak je dostatok miesta, môžete pridať ďalšie surové vajce.
Naplnené nádoby pošlite do rúry.Trvanie pečenia by malo byť 15 minút.Teplota je 200 stupňov Celzia.
Hotové jedlo môžeme posypať malým množstvom strúhaného syra a ozdobiť dvoma alebo tromi kolieskami solenej uhorky.