Ako pripraviť tekvicové placky so zázvorom: recept, ktorý je dokonalý na jeseň

Tekvica sa tradične považuje za pravú ‚kráľovnú jesene‘, pretože práve začína jej zber.

Nie je to však jediný dôvod, prečo sa jedlá na jej základe stali tak obľúbenými a vyhľadávanými.

Tekvica je mimoriadne zdravá a chutná, vysvetľuje odborníčka na varenie nášho časopisu, kuchárka Julia Arkhipova.

Ako pripraviť tekvicovo-zázvorové lievance?

Zoznam surovín: Tekvica, zázvor, múka, vajce, soľ, korenie, olej

– Približne dvesto gramov tekvice;
– Asi šálka hladkej múky;
– Plátok čerstvého koreňa zázvoru (podľa chuti);
– Jedno slepačie vajce;
– Soľ a korenie;
– Olej na vyprážanie.

Spôsob prípravy

Toto jedlo predstavuje skvelú alternatívu k palacinkám alebo tradičným cuketovým placiek. Preto sa oplatí vyskúšať pripraviť toto jedlo, ktoré sa môže stať skutočným ‚hitom‘ jesene.

Tekvicu a zázvor nastrúhame a zmiešame. Pridáme korenie, soľ a vajce a znova premiešame. Následne postupne pridávame múku, kým zmes nebude homogénna.

Na záver stačí smažiť krásne tekvicové lievance na dobre rozohriatej panvici s rastlinným olejom tri minúty z každej strany.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *