Tekvica sa tradične považuje za pravú ‚kráľovnú jesene‘, pretože práve začína jej zber.
Nie je to však jediný dôvod, prečo sa jedlá na jej základe stali tak obľúbenými a vyhľadávanými.
Tekvica je mimoriadne zdravá a chutná, vysvetľuje odborníčka na varenie nášho časopisu, kuchárka Julia Arkhipova.
Ako pripraviť tekvicovo-zázvorové lievance?
Zoznam surovín: Tekvica, zázvor, múka, vajce, soľ, korenie, olej
– Približne dvesto gramov tekvice;
– Asi šálka hladkej múky;
– Plátok čerstvého koreňa zázvoru (podľa chuti);
– Jedno slepačie vajce;
– Soľ a korenie;
– Olej na vyprážanie.
Spôsob prípravy
Toto jedlo predstavuje skvelú alternatívu k palacinkám alebo tradičným cuketovým placiek. Preto sa oplatí vyskúšať pripraviť toto jedlo, ktoré sa môže stať skutočným ‚hitom‘ jesene.
Tekvicu a zázvor nastrúhame a zmiešame. Pridáme korenie, soľ a vajce a znova premiešame. Následne postupne pridávame múku, kým zmes nebude homogénna.
Na záver stačí smažiť krásne tekvicové lievance na dobre rozohriatej panvici s rastlinným olejom tri minúty z každej strany.