Ako pripraviť lahodné zemiakové placky: nie všetky gazdinky to vedia

Zemiakové kliny sú jedným z najobľúbenejších druhov občerstvenia.

Z tohto dôvodu sa pripravujú doma aj v reštauráciách.

Preto stojí za to venovať pozornosť jednoduchému a hodnotnému receptu, hovorí odborníčka nášho časopisu, kuchárka Julia Arkhipova.

Ako pripraviť chutné zemiakové placky

Zoznam výrobkov

– Zemiaky (asi päť kusov);
– dva strúčiky cesnaku;
– pol malej lyžičky soli;
– pol malej lyžičky kari korenia;
– trochu sušenej bazalky;
– horčica v prášku (štvrtina malej lyžičky);
– rastlinný olej;
– Štvrtina lyžičky čierneho korenia.

Postup varenia

Najprv je potrebné zemiaky umyť.Zemiaky sa pečú so šupkou, preto ich dokonale umyte.Potom ich rozdeľte na rovnako veľké plátky.

Zmiešajte soľ s koreninami.

Zemiaky potrieme olejom a posypeme zmesou korenia.Potom ich položte na plech na pečenie.

Posypte ich nasekaným cesnakom.Pokrm pečte pol hodiny v rúre pri teplote 170 stupňov.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *