Nie každý vie uvariť dobrý vývar, ale prvé chody sú pre mnohých ľudí základom stravy.
Nie je tajomstvom, že chutná a aromatická polievka je ideálnym obedom.
Nikdy však nie je neskoro naučiť sa pripraviť vývar svojich snov, hovorí kuchárska expertka nášho časopisu Julia Archipova.Stačí sa naučiť len určité základné pravidlá.
Z čoho pozostávajú
Mäso musí byť chladené
Je dôležité pochopiť, že najchutnejší a najkvalitnejší vývar sa pripravuje na základe čerstvého výrobku.V takom prípade budú jeho chuťové a vizuálne vlastnosti najlepšie.
Osobitná úprava
Niektoré ženy v domácnosti stále neumývajú mäso a hydinu pred varením, čo je hrubá chyba.Tento dôležitý proces by mal trvať aspoň štvrť hodiny.
Ak to nechcete robiť, po uvarení jednoducho odstráňte vodu a prilejte novú tekutinu.
Kosti: V prípade, že sa v priebehu roka v kuchyni objavia rôzne druhy kostí, je potrebné ich vyčistiť
Dôležité je tiež pamätať na to, že bohatý vývar rozhodne nie je možný, ak použijete len mäso.
Práve preto je kosť jednou z dôležitých zložiek.