Schopnosť uvariť zemiaky vynikajúcej kvality by mala byť základom každej gazdinky.
Veď tento výrobok často slúži ako všestranná príloha.
Preto sa oplatí poznať základné kulinárske tajomstvá, hovorí šéfkuchárka Yulia Arkhipova, odborníčka na varenie nášho časopisu.
Z čoho sa skladajú
Ak chcete, aby sa zemiaky drobili
V tomto prípade je dôležité sledovať intenzitu ohňa: drobivé zemiaky sa varia pri miernom varu.Časť tekutiny po uvarení scedíme, počkáme 10 minút, kým sa zelenina uvarí.Potom sa zavedie mlieko so stredným obsahom tuku.
Pred týmto pokrmom sa osolí, aby zemiaky neprišli čerstvé.
Ak je dôležité zachovať integritu zemiakov
V tomto prípade sa počas varenia pridávajú do hrnca prísady, ktoré zabraňujú rozvareniu zemiakov.Môže sa napríklad pridať jedna lyžica citrónovej šťavy.
Podobný účinok bude mať aj nálev, ktorý zostane z kyslej kapusty.
Soľ sa môže vniesť aj pred varením.Niekedy sa pridáva trochu octu, aby sa zachovala celistvosť zeleniny.