Ako pripraviť beleše, čebureky a kotlety, aby boli šťavnaté: kulinárske tajomstvá, ktoré by mal poznať každý.

Nikto nebude spochybňovať jednoduchú pravdu: čím viac šťavy je v mäsovom mäse, tým bohatšiu chuť majú jedlá z neho pripravené.To je obzvlášť viditeľné pri beľašoch, čeburekoch, rezňoch, ako aj pri plnenej kapuste, plnených paprikách, knedľách a iných jedlách.

Preto sa odborníčka internetového vydania BelNovosti, kuchárka Julia Archipovová, rozhodla podeliť o tajomstvá prípravy mletého mäsa, aby vás jedlá z neho vždy potešili svojou chuťou.

Soľ

Ukazuje sa, že je chybou mleté mäso osoliť.Namiesto toho by si mal posypať soľou cibuľu, stočiť ju oddelene od mletého mäsa a potom oboje zmiešať.

Výsledkom bude, že mleté mäso získa nevídanú šťavnatosť.

Cukor

Okrem soli by sa mal do mletého mäsa pridávať aj cukor – dodáva mäsu alebo kuraciemu výrobku zvláštnu jemnosť a šťavnatosť.

Na 1 kg mäsa pomletého na mäsovom mlynčeku budete potrebovať približne 1 polievkovú lyžicu rafinády.

Keďže cukor je známy ako zvýrazňovač chuti, pridanie tejto zložky pomáha dosiahnuť harmóniu a urobiť pokrmy jasnejšími a zaujímavejšími.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *