Nikto nebude spochybňovať jednoduchú pravdu: čím viac šťavy je v mäsovom mäse, tým bohatšiu chuť majú jedlá z neho pripravené.To je obzvlášť viditeľné pri beľašoch, čeburekoch, rezňoch, ako aj pri plnenej kapuste, plnených paprikách, knedľách a iných jedlách.
Preto sa odborníčka internetového vydania BelNovosti, kuchárka Julia Archipovová, rozhodla podeliť o tajomstvá prípravy mletého mäsa, aby vás jedlá z neho vždy potešili svojou chuťou.
Soľ
Ukazuje sa, že je chybou mleté mäso osoliť.Namiesto toho by si mal posypať soľou cibuľu, stočiť ju oddelene od mletého mäsa a potom oboje zmiešať.
Výsledkom bude, že mleté mäso získa nevídanú šťavnatosť.
Cukor
Okrem soli by sa mal do mletého mäsa pridávať aj cukor – dodáva mäsu alebo kuraciemu výrobku zvláštnu jemnosť a šťavnatosť.
Na 1 kg mäsa pomletého na mäsovom mlynčeku budete potrebovať približne 1 polievkovú lyžicu rafinády.
Keďže cukor je známy ako zvýrazňovač chuti, pridanie tejto zložky pomáha dosiahnuť harmóniu a urobiť pokrmy jasnejšími a zaujímavejšími.