Ako premeniť včerajšiu zemiakovú kašu na kulinárske dielo: recept na zemiakové ‚hniezda‘ s houbami

Zostalo vám veľa zemiakovej kaše zo včerajšej večere?

Vy a vaša rodina nemáte chuť dojesť túto prílohu? Dobre, chápeme: ohriata zemiaková kaša nie je taká chutná ako čerstvo pripravená.

Čo potom s tým pokrmom robiť? Vyhodiť ho?

Samozrejme, že nie! Veď zo zemiakovej hmoty sa dá vytvoriť skutočné kulinárske dielo.

Aby ste to dokázali, musíte dať oblohe určitý tvar a použiť niekoľko ďalších prísad.

Konečným výsledkom budú krásne a veľmi chutné ‚hniezda‘.

O recept na tento zaujímavý pokrm sa podelila Yulia Arkhipova, expertka vydania siete Belnovosti v oblasti kuchárstva, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie.

Ako pripraviť zemiakové ‚hniezda‘

Najprv si musíte pripraviť plnku.

Umyte 400 g húb, nakrájajte ich a vzniknuté kúsky húb pošlite na rozohriatu panvicu.

Po niekoľkých minútach pridaj nakrájanú cibuľu (postačí polovica cibule), jednu nastrúhanú mrkvu, pár lyžíc kyslej smotany a obľúbené korenie.

Zmes zeleniny a húb opekáme 7 minút.

Počas tepelnej úpravy zmesi vytvorte niekoľko zemiakových ‚hniezd‘.

Vezmite plech na pečenie, vyložte ho pergamenom, materiál potrite vrstvou rastlinného oleja a rozložte naň niekoľko ‚hôr‘ zemiakovej kaše.Do každej ‚šmýkačky‘ urobte priehlbinu, do ktorej vložte ohriatu zeleninovú a hubovú zmes.

Hotové ‚konštrukcie‘ s plnkou by sa mali piecť 20 minút.

Výsledkom bude lákavo vyzerajúce jedlo, ktoré svojou chuťou určite poteší vás aj vašu rodinu.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *