Slaná soľ s mäsovou vrstvou a vôňou cesnaku, ktorá z nej vychádza, dokáže poblázniť každého príslušníka silnejšieho pohlavia.
Navyše – aj krásne dámy len ťažko odolávajú chutným kúskom slaniny položeným na čiernom chlebe, s horčicou a kyslou uhorkou..
Namiesto toho, aby ste si vzbudili chuť do jedla, skúste si sami nasoliť bravčovú masť podľa receptu odborníčky internetového vydania BelNovosti, šéfkuchárky Júlie Archipovovej.
Na kúsok bravčovej masti alebo bravčovej vrstvy s hmotnosťou 500 g budete potrebovať:
Nakrájajte masť na malé kúsky veľké asi 3-4 cm – nie príliš jemné, ale aby sa zmestili do nádoby.
Cesnak pripravte tak, že ho ošúpete a nakrájate na tenké plátky.Každý kúsok bravčovej masti jemne prešpikujte cesnakom a podľa potreby pridajte ďalšie korenie.
Bravčovú masť hojne potrite soľou a obaľte v červenej štipľavej paprike.
Na dno čistej sklenenej nádoby vložte bobkový list a vložte doň bravčovú masť, pričom jednotlivé časti čo najtesnejšie pritlačte k sebe.
Prikryte nádobu kapronovým viečkom a nechajte ju pri izbovej teplote 3 dni a po uplynutí tejto doby premiestnite nádobu do chladničky alebo pivnice.Slaninu skladujte v chlade, aby zostala čerstvá a chutná.