Avokádo je chutné a zdravé ovocie (áno, áno, nie je to zelenina), ktoré sa často využíva v kuchyni.
Avšak tí, ktorí nežijú v slnečnej Brazílii alebo iných oblastiach, kde si môžu odtrhnúť zrelé avokádo priamo z konára, musia doma spokojne vyhľadávať supermarket, ktorý často predáva úprimne nezrelé plody.
Samozrejme, ako uvádza odborníčka z internetového vydania BelNovosti, kuchárka Júlia Archipovová, v takejto situácii môžete počkať niekoľko dní, kým ovocie dostane správny stav.
Alebo môžete využiť nezvyčajný lifehack a nechať avokádo dozrieť za 10 minút.
Ako urýchliť dozrievanie avokáda
Ako prvé si zaobstarajte potravinársku fóliu a zabaľte avokádo do nej.
Po zabalení vložte ovocie do formy na pečenie a dajte ho do rúry, ktorá by mala byť predtým vyhriata na 93 stupňov. Teplo pomôže urýchliť proces dozrievania.
Avokádo by malo zostať v rúre 10 minút, potom ho vyberte a nechajte vychladnúť.
Avokádo rozrežte na polovicu, odstráňte kôstku – ovocie je teraz pripravené na konzumáciu.
Tento spôsob má však jednu nevýhodu: aj keď sa plod stáva veľmi mäkkým, získava vôňu pečených gaštanov a jeho chuť môže byť iná, než očakávate.