Lovenie líšok v auguste je v plnom prúde.Mnohí však stále nevedia o užitočných vlastnostiach tejto huby, napriek tomu, že sa aktívne vykupuje od obyvateľstva.
Huba je známa ako prírodný, účinný a bezpečný prostriedok proti parazitom, ale napriek tomu väčšina hostiteliek považuje za potrebné ju pred varením uvariť.
Odborníčka nášho časopisu Júlia Archipovová, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie, prezradila, ako variť kuriatka.
Vyprážané líšky
Mladé huby sa nemusia variť ani namáčať v osolenej vode.
Neprechovávajú červy, a to všetko vďaka užitočným látkam, ktoré ničia (aj v ľudskom tele) parazity a ich vajíčka.
Okrem toho predvarenie líšok zhoršuje ich chuť.
Preto sa mladé lišky jednoducho olúpajú, umyjú a potom sa odparia na panvici a usmažia.
Mrazenie
Pred zmrazením sa odporúča lišky uvariť alebo opiecť.
Dôvodom je, že po rozmrazení budú horké.
Odporúča sa tiež variť huby, ktoré boli kúpené na trhu alebo nie mladé, ale už veľké kuriatka.
Pred zmrazením sa varia 10 – 15 minút a pred vyprážaním ich stačí podržať vo vriacej vode 7 – 10 minút.
Ako viac príkladov alebo vizuálnych pomôcok by naše čtenári privítali? Možno by bolo užitočné ukázať konkrétne obrázky líšok pred a po úprave, aby bolo jasnejšie, ako postupovať. Ak nesúhlasíte s určitými odporúčaniami článku, mohli by ste sami demonštrovať alternatívne spôsoby prípravy hub, aby sme získali viac perspektív a varenie tohto jedla bolo ešte príjemnejšie.