Jeseň je výborným obdobím na prípravu chutných a zdravých dezertov.
Jablká pripravené v rúre sú vynikajúcim príkladom.
Odborníčka na varenie nášho časopisu, kuchárka Julia Arkhipova, sa podelila o jednoduchý a chutný recept na pochúťku.
Ako upiecť jablká so škoricou
Zoznam ingrediencií
– Dve jablká;
– Veľká lyžica prírodného tekutého medu;
– trochu masla (nie viac ako desať gramov);
– malá lyžička mletej škorice.
Spôsob prípravy
Jablká možno vziať z akejkoľvek odrody podľa vlastného uváženia.Najprv dôkladne umyte hlavnú zložku, osušte šupku a rozdeľte ju na dve rovnaké časti.
Po odstránení všetkého nepotrebného – semien s priehradkami.
Ovocie vložte do formy na pečenie.Každú polovicu polejeme medom a posypeme mletou škoricou.Na každé jablko je tiež dobré dať trochu masla.
Misku prikryjeme vrstvou fólie a pečieme pol hodiny pri teplote 180 stupňov.Presný čas pečenia však závisí od vašej rúry.
Lahodný a zdravý dezert je pripravený na podávanie.
Naozaj skvelý recept, no osobne by som skúsila pridať ešte trochu orechov na vrch. Myslíte, že by to mohlo byť dobré, alebo by to prekazilo skvelú kombináciu jabĺk, medu a škorice?