Ako chutne nasoliť sleďa: marináda s tajnou zložkou – Uložte si recept

Mastné morské ryby by mali byť vo vašom jedálničku.Potvrdí vám to každý odborník na výživu.

Najľahšie dostupnou zo zdravých rýb je sleď.Môže byť veľmi chutný nasolený vlastnými rukami.

Odborníčka nášho časopisu Júlia Archipovová – kuchárka, pekárka štvrtej kategórie povedala, ako postupovať.

Požadované: ‚Ak chcete, aby sa vám podarilo získať informácie o tom, čo je potrebné urobiť, aby ste sa mohli zúčastniť na súťaži, ktorá sa uskutoční v roku 2015, musíte mať k dispozícii všetky potrebné informácie

  • sleď 1 ks.
  • voda 300 ml.
  • soľ 1 polievková lyžica.л.
  • štipka cukru.
  • sladké korenie 6 ks.
  • čierne korenie podľa chuti.
  • bobkový list 2 ks
  • čierny čaj 1 lyžička.л.
  • Ako variť

    1.Rybu očistite, odstráňte kosti a nakrájajte na 1,5-2 cm hrubé kúsky.

    2.Pripravte si marinádu: do hrnca nalejte vodu, pridajte koreniny zo zoznamu a čaj.

    Odporúča sa užívať prírodný čaj, bez dochucovadiel a prísad.

    3.Marinádu priveďte do varu, prikryte pokrievkou, aby sa vylúhovala.Počkajte, kým nevychladne na izbovú teplotu.

    4.Pripravenú rybu vložte do sklenenej formy alebo nádoby, zalejte marinádou a prípravok vložte na 24 hodín do chladničky.

    Podávajte s rastlinným olejom a nakrájanou cibuľou – dobrú chuť!

    Peter

    Author: Peter

    Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *