Aké potraviny pridať do kuracieho vývaru, aby bol zlatistý a lahodný: tajomstvá šéfkuchárov.

Kurací vývar patrí medzi najobľúbenejšie jedlá hostiteliek a kuchárov.

Najčastejšie sa využíva ako základ na polievky a iné pokrmy.

Vývar sa taktiež podáva ako samostatné jedlo proti prechladnutiu a na doplnenie energie, pripomína kulinárska expertka nášho časopisu, kuchárka Julia Archipova.

Preto sa vždy oplatí poznať prísady, ktoré môžu zlepšiť chuť a farbu vývaru.

Čo sa oplatí pridať?

Pečené kosti

Je známe, že aby sa pripravil kvalitný vývar, je nevyhnutné pridať kosti. Tým sa pokrm stáva bohatým a sýtym.

Treba si však zapamätať jedno tajomstvo: nepoužívajte surové kosti, ale kosti pečené na oleji do zlatista.

Cibuľa

Túto zložku samozrejme pridáva každý, avšak nie každý ju používa správne. Pre dokonalú farbu a príjemnú chuť je potrebné pridať zeleninu priamo so šupkou, pričom je potrebné odstrániť len jej najvrchnejšiu vrstvu.

Mrkva

O tejto zložke tiež nie sú žiadne pochybnosti, ale dôležité je ju správne pripraviť. Snažte sa nakrájať mrkvu na väčšie kusy, aby bol vývar bohatší a chutnejší.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

One Reply to “Aké potraviny pridať do kuracieho vývaru, aby bol zlatistý a lahodný: tajomstvá šéfkuchárov.”

  1. Zaujímavý článok, ale čo si myslíte o pridávaní iných zelenín alebo bylín do vývaru? Myslím, že by to mohlo pridať zaujímavú chuťovú rozmanitosť. Ak nie ste súhlasu, môžete mi odporučiť, aké výhody má používanie len pečených kostí a krájaná mrkva?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *