Aké ingrediencie pridať do hrachovej polievky, aby bola výnimočná: odborníci na varenie odhalili tajomstvá

Hrachová polievka bude vždy vítaným pokrmom na stole, ak si ceníte výdatné a chutné jedlo.

Niekedy však tomuto pokrmu chýba nádych rafinovanosti a originality.

Pri takomto prístupe je múdre vedieť o prísadách, ktoré do pokrmu pridávajú profesionálni kuchári, vysvetľuje odborníčka na varenie nášho časopisu, kuchárka Julia Arkhipova.

O akých ingredienciách sa oplatí vedieť?

Citrónová šťava a kôra

Tieto tajné zložky zavádzajú do zloženia hrachovej polievky aj slávni kuchári.Citrónová šťava a kôra dodajú pokrmu nezvyčajný chuťový nádych, vďaka čomu bude luxusný a rafinovaný.

Citrónová kôra sa vkladá približne 10 minút pred koncom varenia.Postačí jedna veľká lyžica.Šťavu z citróna však môžete pridať do už hotového pokrmu pri podávaní.

Korenie: V prípade, že sa v kuchyni nachádza zelenina, je potrebné ju umyť a vyčistiť

Nemali by ste odmietnuť použitie korenín, pretože zvýrazňujú silné stránky hrachovej polievky.Tradične sa do zloženia zavádzajú bylinky.

Mali by ste pridať aj papriku, kurkumu, kari a zázvorový prášok.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *