Je takmer nemožné pokaziť drahý kus kvalitného mäsa: s takouto úlohou si poradí aj začínajúci kuchár.
Na druhej strane Mäso, ktoré je strnulé, zvyčajne nestojí ani za to, aby sa z neho robili kotlety.
Skúsený kuchár však vždy dokáže urobiť aj takéto mäso šťavnaté a mäkké, domnieva sa odborníčka nášho časopisu v oblasti varenia kuchárka Julia Arkhipova.
Čo na to potrebujete?
Vezmite si soľ
Skúsení kuchári na tento účel radia vziať morskú verziu produktu hrubého mletia.V tomto prípade sa mäso určite ukáže ako chutné.
Vezmite porciované kúsky a dobre ich potrite soľou.
Výrobok pošleme na hodinu do chladničky.Potom odstránime soľ bez umývania a začneme vyprážať.
Použitie vodky
Tento spôsob sa mnohým môže zdať netradičný, ale pokojne ho môžete vyskúšať: aj to najlacnejšie mäso sa vám roztopí v ústach.
Na kilogram hlavného výrobku si dajte len 50 ml alkoholického nápoja.Mäso zalejeme vodkou a začneme smažiť.
Nemajte obavy: chuť sa nijako nezmení.