Ako si vyrobiť domáci cuketový paštét: zvládne to každá gazdinka.

Tento recept na cuketový kaviár je veľmi jednoduchý.Zvládnuť prípravu občerstvenia môže nielen začínajúca hostiteľka, ale aj otrlý mládenec.

Potrebné ingrediencie sú veľmi jednoduché a čas prípravy je veľmi krátky.

Odborníčka nášho časopisu Júlia Archipovová – kuchárka, pekárka štvrtej kategórie porozprávala, ako variť.

Požadované: ‚V prípade, že by ste chceli, aby sa vám podarilo uvariť niečo, čo by ste chceli uvariť, tak by ste to mohli urobiť

  • cukety 500 gr.
  • cibuľa 150 gr.
  • čerstvá mrkva 150 gr.
  • cesnak 4 strúčiky.
  • paradajkový pretlak 50 gr.
  • cukor 1 polievková lyžica.л.
  • soľ a korenie podľa chuti,.
  • rastlinný olej.
  • Ako variť

    Najskôr cuketu ošúpeme od šupky a odstránime semienka.Potom dužinu nakrájajte na kocky.

    Potom ošúpeme cibuľu a mrkvu.Cibuľu nakrájame na stredne veľké kocky a mrkvu nastrúhame nahrubo.

    Cesnak ošúpeme a prelisujeme cez lis.

    V panvici s hrubým dnom rozohrej olej a opraž na ňom najprv cibuľu a potom pridaj mrkvu.

    Keď je praženica hotová, pridáme paradajkový pretlak, soľ, cukor, korenie, cesnak, cuketu a zmes dusíme 25 minút.

    Potom zeleninu rozmixujeme mixérom, privedieme do varu, pridáme lyžicu stolového octu a hotovú desiatu nalejeme do sterilizovaných pohárov, prípadne vychladíme a podávame.

    Peter

    Author: Peter

    Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *