Tento baklažánový salát si zamiluje celá rodina: recept si nezabudnite uložiť.

Zimná úroda zeleniny je v plnom prúde, a pokiaľ je na trhu široký výber zeleniny, môžete tvoriť.

Tu je ďalší recept na baklažány, ktorý si doma určite všetci zamilujú.

Odborníčka nášho časopisu Julia Arkhipova, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie, prezradila, ako pripraviť baklažány na zimu na kórejský spôsob.

Požadované: ‚V prípade, že by ste chceli mať na stole zeleninu, ktorá by sa dala použiť na prípravu obilia, je potrebné, aby ste si ju pripravili

  • baklažány – 1 kg.
  • cibuľa – 300 gr.
  • mrkva – 200 gr.
  • paprika – 250 gr.
  • cesnak – 1 hlávka.
  • koriander (mletý) – 2 lyžičky.л.
  • cukor – 4 PL.л.
  • soľ – 1,5 PL.л.
  • pálivé korenie podľa chuti.
  • ocot (9 %) – 50 ml.
  • rastlinný olej.
  • Ako variť

    1.Baklažány nakrájajte na plátky, v prípade potreby niekoľko minút okoreňte, posypte soľou, aby ste odstránili horkosť, a potom opláchnite.

    2.Papriky zbavíme semienok a nakrájame na slamky, mrkvu nastrúhame a cesnak prelisujeme cez lis.

    3.Baklažány opečieme na panvici do zlatista.

    4.Potom ich zmiešame so zeleninou, zalejeme rastlinným olejom, pridáme korenie podľa zoznamu a ocot.Premiešame a necháme 30 minút odstáť.

    5.Šalát rozložte do sterilizovaných pohárov, vložte ich do nádoby s vodou, zakryte viečkami a sterilizujte 15-20 minút.

    6. Zavíčkujte poháre, obráťte ich hore dnom, zakryte ich, a keď vychladnú, odložte ich na uskladnenie do tmavej a chladnej miestnosti.

    Peter

    Author: Peter

    Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *