Predstavme si situáciu: do príchodu hostí zostáva 15 – 20 minút a vy nemáte pripravené žiadne jedlá.
Zdá sa nereálne, aby ste mali čas pripraviť niečo slávnostné a chutné.
V skutočnosti existuje jeden rýchly šalát, ktorý svojou chuťou nezaostáva za ‚Mimózou‘, sleďom pod kožuchom alebo slávnym Olivierom.
Príprava pokrmu nezaberie viac ako desať minút.Hostia si tento trik určite nevšimnú a s jedlom budú určite spokojní.
Recept na šalát za desať minút
Júlia Archipovová, expertka internetového vydania Belnovosti v oblasti kuchárstva, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie, zdôraznila: aby sme šalát pripravili čo najrýchlejšie, mali by sme sa zriecť surovín, ktorých príprava trvá príliš dlho (červená repa, zemiaky, mrkva, ryža atď.).д.).
Aby však jedlo vyšlo chutne a výdatne, je potrebné použiť také dôležité zložky, ako sú vajcia, hrášok, uhorka a majonéza.
Príprava šalátu ‚Desať minút‘ je veľmi jednoduchá.Najprv musíte uvariť štyri vajcia, zbaviť ich škrupín a nakrájať na kocky.
Vzniknuté kúsky treba nasypať do misy.Na to isté miesto musíte poslať plechovku zeleného hrášku (samozrejme, predtým scedenú tekutinu) a jednu veľkú uhorku nakrájanú na plátky.Zelenina by mala byť čerstvá.
Dôležitou prísadou je kôpor: jeden nasekaný zväzok úplne postačí.
Do výslednej zmesi treba pridať trochu soli a mletého korenia.
Majonéza by sa mala použiť ako dresing: skúste sa obmedziť na jednu polievkovú lyžicu tejto bielej omáčky.