Ako piecť baklažány v rúre: nemôžete si ich odtrhnúť od uší.

Na rozdiel od všetkých druhov zeleniny sa baklažány nejedia, pretože sa na stole objavujú pomerne zriedkavo.

Je načase zvyknúť si na myšlienku, že táto zelenina je vhodná len na prípravu závitkov a kaviáru.Je to univerzálna surovina na rýchle občerstvenie alebo plnohodnotnú večeru.

Odborníčka nášho časopisu Julia Archipova, kuchárka a pekárka štvrtej kategórie, nám prezradila, ako chutne upiecť baklažán.

Potrebné: Vydajte sa na cestu do Bratislavy, aby ste si vyskúšali, ako sa dá nachystať a ako sa dá nachystať:

  • baklažány 2-3 ks
  • rastlinný olej 3 PL.л.
  • paprika 1 lyžička.л.
  • zmes aromatických byliniek 1 lyžička.л.
  • cesnak 2-5 strúčikov.
  • soľ, korenie podľa chuti.
  • čerstvé bylinky.
  • Ako variť

    1.Čisté baklažány nakrájame na malé kolieska s hrúbkou 1-1,5 cm.

    2.Aby ste odstránili horkosť, musíte polotovary osoliť a nechať baklažány 15 minút odstáť, potom ich opláchnite vodou.

    3.V miske zmiešajte rastlinný olej a korenie podľa zoznamu.Cesnak do nej prepasírujte cez lis a dôkladne premiešajte.

    4.Keď je olej nasýtený vôňami korenín a cesnaku, ponoríme doň baklažány.

    5.Zeleninu necháme 10-15 minút marinovať, rúru predhrejeme na 200 stupňov Celzia.

    Polotovary vložíme do formy alebo na plech vyložený pergamenom a upečieme.

    Pred podávaním posypeme nasekanými bylinkami.Dobrú chuť!

    Peter

    Author: Peter

    Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *