Prečo skúsený kuchár nikdy nerozbije špagety: nie každý to pozná

Pre mnohých ľudí sú špagety najlepším riešením hlavného jedla.

Tento jednoduchý a cenovo dostupný výrobok nás môže vždy prekvapiť, najmä ak k nemu pripravíme chutnú omáčku.

Niekedy však nepoznáme všetky jemnosti prípravy tohto výrobku.Preto sa niektorým môže stať, že špagety polámu, aby sa dali pohodlne vložiť do hrnca.Profesionál to však nikdy neurobí, povedala odborníčka na varenie nášho časopisu, kuchárka Julia Archipovová.

Prečo by ste nemali lámať špagety?

Cestoviny sa zlepia

Celistvosť špagiet udržuje škrob pod kontrolou.Ak sa poruší, začne sa uvoľňovať do panvice, čo spôsobí, že sa cestoviny definitívne zlepia.

Ťažkosti pri načasovaní

Pri varení špagiet vcelku sa môžete pokojne zamerať na informácie uvedené výrobcom.Ak cestoviny polámete, budú hotové oveľa rýchlejšie.

Zvýšite tým riziko, že namiesto chutnej prílohy získate rozvarenú hmotu.

Použitie: V prípade, že sa v kuchyni nachádzajú potraviny, ktoré sa majú použiť na prípravu jedla, je potrebné ich použiť na prípravu jedla

Práve dĺžka špagiet spôsobuje, že sa tak pohodlne konzumujú.Ak ich zlomíte, cestoviny budú oveľa kratšie.V dôsledku toho bude ich konzumácia vidličkou oveľa ťažšia.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *