Chrumkavé zvonka, jemné zvnútra a veľmi zdravé: ako pripraviť dokonalé fries – kulinársky trik

Chipsy sú medzi gurmánmi veľmi obľúbené.

V pokrme sa spája chrumkavosť, jemnosť a veľmi výrazná chuť..

Pokrm má však vážne nevýhody: vysoký obsah kalórií a veľa tuku.

Skutočnosť, že tepelná úprava plátkov zeleniny sa vykonáva v nádobe s veľkým množstvom oleja.

Ako teda pripraviť chutné, ale nie také škodlivé hranolčeky?

Odpoveď je jednoduchá: musíte prestať používať panvicu alebo fritézu.

Ukázalo sa, že chutné zemiakové slamky sa dajú pripraviť aj v rúre.O recept sa podelila Julia Arkhipova, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie, expertka internetového vydania Belnovosti v oblasti kuchárstva.

Ako pripraviť zdravé hranolky

Najprv ošúpte hľuzy a nakrájajte ich na prúžky.

Potom vzniknuté kúsky zemiakov zmiešajte s trochou rastlinného oleja.

Mimochodom, do viskóznej tekutiny môžete vopred pridať trochu rozdrveného cesnaku.

Snažte sa zemiaky premiešať tak, aby bola každá tyčinka pokrytá vrstvou masla.

Ďalší krok: Vezmite plech na pečenie, vyložte ho pergamenom a vysypte kúsky zemiakov.

Plech s celým obsahom vložte do hornej tretiny rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia.Doba pečenia by mala byť 20 – 25 minút.

Výsledkom sú dokonalé hranolčeky: zdravé (keďže je v nich málo oleja), pikantné, zvonka chrumkavé a zvnútra mäkké.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *