Klasická chuť zemiakovej kaše je mnohým známa už od útleho detstva.
Najčastejšie sa podáva s mäsom, kuracím mäsom, rybou a omáčkou..
Takéto varianty sa považujú za tradičné, upozorňuje odborníčka na varenie nášho časopisu, kuchárka Julia Archipova.
Profesionáli však volia aj netradičnejšie prísady.
Prečo miešať wasabi a špenát so zemiakovou kašou?
Výsledkom je jedlo také originálne, že vyzerá, akoby ho pripravili v drahej reštaurácii.Takéto nezvyčajné kombinácie vždy svedčia o vysokej úrovni kuchárskych zručností.
Umyte a osušte špenát.
Listovú zeleninu po niekoľkých minútach osmažte na malom množstve rastlinného oleja a pridajte do zloženia hotového pyré, premiešajte.Nezabudnite na zavedenie klasických zložiek – masla a mlieka.
Ďalej zaveďte malé množstvo wasabi: všetko závisí od toho, ako veľmi máte radi pikantné jedlá.Ak chcete, môžete zaviesť aj trochu strúhaného tvrdého syra.
Toto je originálna kaša, akú ste ešte nikdy neochutnali.