Veľmi unikátne jedlo: ako uvariť steak z melónu

Sezóna melónov sa blíži ku koncu, takže je čas vychutnať si svoju obľúbenú chuť šťavnatého ovocia..

Ak ste sa už dosýta nasýtili týchto melónov a už ste vyskúšali všetky druhy smoothies, zelené, šaláty a iné jedlá obsahujúce melón, skúste iné neštandardné riešenie – steak z melónu..

Expertka publikácie siete BelNovosti, kuchárka Julia Arkhipova, hovorila o tom, ako prekvapiť hostí a členov rodiny.

Okrem melónu budete potrebovať med, olivový olej, balzamikový ocot, soľ a korenie.

Prvým krokom je prekrojenie vodného melónu – skúste z dužiny vystrihnúť rovnomerné obdĺžniky, ktorých hrúbka je približne 3 cm.

Ďalším krokom je príprava marinády, na ktorú je potrebné zmiešať med, olej, ocot a korenie.

Keď je všetko pripravené, vložte melón do výslednej omáčky na 20 minút.

Po uplynutí tejto doby rozohrejeme grilovaciu panvicu a poukladáme na ňu steaky z melónu.Smažte na miernom ohni z každej strany, kým neuvidíte zlaté pruhy na dužine červeného melónu.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *