Ako si uvedomiť, že tekvica je zrelá: hlavné znaky sú pomenované

V procese práce s akoukoľvek plodinou dacha by sa malo postupovať podľa jednoduchých pravidiel.

Nemali by sa odkladať príliš skoro, ale nemali by sa ani držať na lôžku dlhšie, ako je potrebné.

Preto je potrebné vedieť, kedy treba konkrétnu plodinu zberať.Mnohí ľudia si na tekvice počas sezóny na dači nespomínajú, pretože táto kultúra je nenáročná na starostlivosť a nenáročná.Aj tie by sa však mali zbierať včas.

Aké znaky vám to napovie

Vizuálne zhodnoťte tekvicu

Ak si pamätáte, akú odrodu tekvice ste zasadili, pozrite sa na farbu šupky zrelej úrody.Ak je farba taká, aká má byť, môžete začať so zberom.

Pozrite sa aj na šupku tekvice: lesk by mal ustúpiť matnosti.Ak je to tak, tekvica je pripravená na zber a uskladnenie.

Zvuk

Mnohí ľudia vedia, že to, kedy je tekvica ‚hotová‘, sa dá zistiť podľa toho, že ju počujete.Ak to chcete urobiť, prejdite k ovociu a ťuknite naň.Prítomnosť charakteristických tlmených zvukov naznačuje, že plodinu môžete vybrať.

Ďalšie znaky: – V prípade, že sa tekvica nachádza v blízkosti, je možné, že sa v nej nachádzajú aj ďalšie znaky

Šupka zrelej tekvice dobre znáša ľahký tlak a zachováva si svoj tvar, takže na ňu môžete tlačiť.U zrelej tekvice sú stonky veľmi pevné, ale listy sú takmer úplne uschnuté.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *