Kotlety sa stanú špecialitou reštaurácie: do mletého mäsa pridajte len jednu zložku.

Pridaním jednej jednoduchej ingrediencie do mletého mäsa môžete z obyčajných kotliet urobiť reštauračné jedlo.

Túto prísadu máte pravdepodobne vo svojej kuchyni.Tu je návod, ako si pripraviť chutné a šťavnaté kotlety.

Ako zlepšiť mleté mäso na kotlety

Pomôže vám pri tom obyčajná jedlá sóda.Vďaka nej je mäso mäkké a šťavnaté.

Ak pripravujete kuracie alebo morčacie rezne, môžete sa zaobísť bez jedlej sódy.

Ale v prípade bravčového alebo hovädzieho mletého mäsa je táto zložka jednoducho nevyhnutná.

Na pol kilogramu mletého mäsa by sa malo užiť pol čajovej lyžičky jedlej sódy.Po pridaní jedlej sódy by malo mleté mäso stáť približne pol hodiny.

Dôležitá nuansa: jedlú sódu pridávajte len do mletého mäsa na kotlety.Ak pripravujete mäsové guľky, plnenú kapustu alebo karbonátky, sódu bikarbónu nepotrebujete.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *