Ak máte v chladničke pita chlieb, tvaroh a syr, môžete zo zvyškov pripraviť jednoduchý koláč.
Na tento recept sa dá použiť aj sušiaci sa pita plech.
Odborníčka nášho časopisu Júlia Archipovová, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie, prezradila, ako pripraviť pita koláč.
Požadované: ‚V prípade, že by ste chceli, aby sa vám piškóty podarilo pripraviť, môžete si ich kúpiť
Ako variť
1.Do misky nalejeme mlieko, pridáme vajcia a tvaroh, osolíme, okoreníme, natrháme na malé kúsky alebo do mlieka rozdrobíme sušený pita list.
2.Syr nastrúhame na strúhadle.Pridáme do zmesi mlieka a pity.
3.Všetko premiešajte do hladka, nechajte vsiaknuť do pity a pripravte si formu na pečenie.
4.Vymaž ju maslom, vlož do nej poleno, predhrej rúru na 180-190 stupňov Celzia a peč 25-30 minút.
Môžete posypať sezamovými semienkami a po vychladnutí podávať.Dobrú chuť!