Predpoveď počasia. Aké bude počasie v nasledujúcich štyroch týždňoch?

Podľa predpovede vydanej Národným meteorologickým úradom (ANM), o ktorej informovala agentúra Agerpres, sa od 14. októbra do 11. novembra 2024 na väčšine územia krajiny očakávajú teploty blízke sezónnym normálom.

Meteorológovia uvádzajú, že v tom istom období bude zrážkový režim pravdepodobne vykazovať deficit v západných a južných oblastiach.

V týždni od 14. do 21. októbra 2024 sa budú hodnoty teplôt pohybovať okolo hodnôt typických pre tento týždeň na celom území Rumunska, zatiaľ čo zrážkový režim bude vykazovať deficit na celom území krajiny, najmä v juhozápadných oblastiach.

V týždni od 21. do 28. októbra budú priemerné teploty na väčšine územia krajiny vo všeobecnosti blízko normálu pre toto obdobie a množstvo zrážok bude v západných a južných oblastiach mierne pod normálom, zatiaľ čo v ostatných oblastiach bude vo všeobecnosti blízko normálu.

Meteorologické odhady na obdobie 28. október – 4. november 2024 naznačujú, že priemerná teplota vzduchu bude vo všetkých regiónoch blízko hodnôt normálu pre toto ročné obdobie.Režim zrážok sa bude na väčšine územia krajiny pohybovať spravidla okolo hodnôt normálnych pre tento interval.

V období od 4. do 11. novembra 2024 budú priemerné hodnoty teplôt v celom Rumunsku blízke hodnotám typickým pre tento týždeň a množstvo zrážok bude vo väčšine regiónov vo všeobecnosti zodpovedať normálnym hodnotám pre toto obdobie.

Meteorologické odhady na obdobie od 14. októbra do 11. novembra 2024 pripravilo Európske centrum pre strednodobú predpoveď počasia (ECMWF) a týždenné priemerné odchýlky teploty vzduchu a úhrnov zrážok sú porovnané s priemermi za obdobie 2004 – 2023.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *