Vo väčšine prípadov zoznam ingrediencií pre boršč nespôsobuje žiadne kontroverzie: spravidla sú používané produkty celkom typické..
Nezabudnite však, že polievka má veľa variácií a receptov..
Preto sa odborníčka nášho časopisu na kulinárske otázky, kuchárka Julia Arkhipova, podelila o nezvyčajné prísady do boršču.
O ktorých sa oplatí vedieť?
Kúsky zázvoru
Túto zložku zavádzajú gazdinky, ktoré majú v jedlách radi pikantnosť.Koreň zázvoru je jemne nakrájaný a olúpaný.
Potom sa pridáva v čase prípravy na vyprážanie.
Chilli paprička
Niektorí ju podávajú v práškovej forme, iní ju pridávajú čerstvú.V dôsledku toho môže byť boršč oveľa pikantnejší, ako sme zvyknutí.
Koreň zeleru
Táto zložka tiež v klasickom recepte absentuje, ale v rámci experimentu sa dá pridať.Vďaka tomu sa boršč stáva oveľa zdravším.
Sušené slivky
Mnohých prekvapí skutočnosť, že existujú recepty na polievku so sušenými slivkami.Komponent urobí boršč prekvapivo zaujímavým a nezvyčajným.
Nezabudnite však sušené slivky najskôr namočiť.