Snack je oheň: ako ochutiť zeleninu len pomocou korenia

Recept, ktorý nájdete nižšie, je jednoduchý až na roztrhanie.Napriek tomu si výsledný zeleninový snack obľúbia všetci bez výnimky.

Podľa odborníčky internetového vydania BelNovosti, kuchárky Júlie Archipovovej, môžete na túto prípravu použiť takmer akýkoľvek druh zeleniny – rôzne druhy kapusty, mrkvy, červenej repy, daikonu, batátov, cesnaku atď.д. .

Nevhodné sú len baklažány, hoci tie sa po opečení môžu dať do pohárov.

Akonáhle teda vyberiete zeleninu na predjedlo, nakrájajte ju na veľké kusy a preložte do veľkej misy.

Pridajte do nej soľ (odporúča sa 2 % z celkového množstva, ale najlepšie je riadiť sa vlastnou chuťou).

Trochu ich rozdrvte rukami a nechajte odstáť, kým sa neobjaví šťava.

Potom zeleninu preložte do pohárov a naplňte ju dobrou čistou vodou.Do každej nádoby pridajte korenie – štipľavé a hrášok, ak chcete – kôpor a bobkový list.

Ak chcete, aby predjedlo rýchlejšie kvasilo, nalejte do pohárov lyžicu starého nálevu.

Prvýkrát, bez nálevu, začne ‚kvasheninka‘ kvasiť na druhý alebo tretí deň.Ak sa použije slaný nálev, proces bude trvať približne jeden a pol dňa.

Dôležité je tiež zohľadniť teplotu v miestnosti – čím teplejšia je kuchyňa, tým rýchlejšie sa začne kvasenie.

Nezabudnite obsah pohárov niekoľkokrát denne prepichnúť drevenou paličkou a po dvoch alebo troch dňoch by sa mal prípravok poslať do chladničky na ďalšie zrenie.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *