Zemiaková kaša nie je vždy taká kvalitná, ako očakávame.
V pokrme môžu byť hrudky, ktoré kazia pozitívny dojem.
Niekedy môže problém spočívať vo vodnatej chuti.Aby ste sa vyhli týmto nedostatkom, musíte dodržiavať určité pravidlá, vysvetľuje odborníčka na varenie nášho časopisu, kuchárka Julia Arkhipova.
Na aké 3 dôležité veci nezabudnúť
Vyberte si škrobnaté zemiaky
Len takéto odrody sú vhodné na prípravu zemiakovej kaše.V tomto prípade je zemiaková kaša vzdušná a kvalitná.
Šupka škrobnatých zemiakov je často hrubá a drsná.
Krájanie
Niektoré gazdinky varia hľuzy vcelku, čo je správne rozhodnutie.Zemiaky by však v takomto prípade mali byť malé a rovnomerné.
Takže veľké hľuzy môžete jednoducho rozdeliť na menšie kúsky.
Sušenie
Po uvarení zemiakov a vypustení vody by ste nemali hneď vypnúť oheň a odstrániť hrniec.Musíte ho nechať pol minúty stáť na sporáku.
Tým sa odstráni všetka prebytočná vlhkosť.