VIDEO Ukrajina ukazuje nové škody, ktoré jej bezpilotné lietadlá spôsobili Rusku v Kursku, keďže Kremeľ začal v tomto ruskom regióne silnú protiofenzívu.

Ukrajinská obranná spravodajská služba na Facebooku uviedla, že ukrajinské sily použili bezpilotné lietadlá FPV na zničenie ruského komunikačného zariadenia, bojového vozidla a budovy, v ktorej sa nachádza ruský vojenský personál v meste Tetkino, ktoré sa nachádza v ruskej Kurskej oblasti, podľa správ denníka Ukrajinska pravda.Stalo sa tak napriek tomu, že nezávislá webová stránka Agentstvo a platforma DeepState spojená s armádou informovali, že Rusko podniklo najväčší protiútok v Kursku.

‚V Tetkine poškodil útok bezpilotného lietadla FPV komunikačné zariadenie, nepriateľské vozidlo, ktoré lokalizovali ukrajinskí spravodajskí dôstojníci, a budovu s vojakmi agresorského štátu Rusko,‘ uviedla Obranná spravodajská služba.

Útok na Kurskom fronte vykonala útočná a prieskumná skupina Vidmak (Witcher) ukrajinskej obrannej rozviedky v spolupráci s vojakmi Štátnej pohraničnej služby a územnej obrany Ukrajiny.

Na druhej strane, podľa neoficiálneho kanála ruskej vojenskej skupiny ‚Sever‘, o ktorom informovali nezávislé publikácie Mediazona a Meduza, ruské jednotky úspešne prerazili ukrajinské obranné línie a získali kontrolu nad piatimi lokalitami v oblasti Liubimovky, kde údajne obkľúčili dva ukrajinské prápory.

Podľa investigatívneho portálu Agentstvo to znamená najrozsiahlejší ruský protiútok v Kursku od ďalšej ofenzívy, ktorá sa v tejto provincii začala minulý mesiac.

Platforma pre analýzu vojnového vývoja ‚DeepState‘, ktorá má blízko k ukrajinskej armáde, priznala náročnú situáciu v Kursku a uviedla, že ukrajinské sily tam vo štvrtok zažili ‚strašný deň‘.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *