Nemáte kam dať cukety? Použite ich na prípravu skvostnej francúzskej omelety.

Pozbierali ste obrovskú úrodu cukiet a neviete, čo z nich pripraviť?

Existuje niekoľko veľmi zaujímavých receptov.Jedným z nich je francúzska omeleta.

Ak zmiešate nastrúhanú cuketu so surovými vajcami a múkou, získate neuveriteľne chutné a výdatné raňajky.

Julia Arkhipova, kuchárka a pekárka štvrtej kategórie, sa podelila o svoj recept na skvostné jedlo z cukety.

Ako pripraviť francúzsku omeletu s cuketami

Vezmite jednu malú cuketu.Ak je jej šupka príliš tvrdá, vopred ju odrežte.

Ovocie nastrúhajte na strúhadle a získanú zmes pošlite do misy.

Do tej istej nádoby rozbijeme dve vajcia, pridáme soľ a korenie podľa chuti a prisypeme trochu múky (stačí jedna polievková lyžica).

Zmes dôkladne premiešame, nalejeme do rozohriatej panvice, na ktorej sme vopred roztopili kúsok rastlinného oleja, a prikryjeme pokrievkou.

Po 5 minútach odstráňte pokrievku, omeletu otočte a smažte ju rovnaký čas.

Výsledkom bude hustá a červenkastá ‚placka‘, ktorej chuť vás určite poteší.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *