Nelu Tătaru zverejnil na Facebooku, že pracuje pre pacientov, nie pre peniaze, päť dní pred tým, ako ho vzali DNA / Aké bohatstvo deklaroval.

Bývalého liberálneho ministra zdravotníctva Nelu Tătaru obvinila prokuratúra DNA z viac ako 100 prípadov úplatkárstva.Pred piatimi dňami na svojej stránke na Facebooku napísal, že ako lekár pracuje výlučne pre pacientov, nie pre peniaze.Tento príspevok bol medzitým vymazaný, krátko po tom, ako ho DNA odviezla z Iași.

‚Nelu, prečo tak tvrdo pracuješ v nemocnici?‘ opýtal sa ma kolega.’Pre pacientov,‘ odpovedala som.’Čože, nie pre peniaze?‘ sondovali.’NIE,‘ odpovedala som.V mnohých oblastiach pracuje množstvo ľudí len pre finančný zisk alebo uznanie.

Iní, rovnako početní, pracujú, pretože ich to baví.Niektorí, neviem koľkí, chodia do práce preto, lebo si vychutnávajú výzvy, z ktorých niektoré sú dokonca riskantné.Robím všetko, čo je v mojich silách, pre život a zdravie svojich pacientov! To je moje poslanie! Preto tým z vás, ktorí máte radosť z toho, že každý deň robíte niečo dobré, chcem povedať, že vás obdivujem za to, čo robíte,‘ napísal Nelu Tătaru na svojej stránke na Facebooku.

Po tom, ako sa objavili správy o jeho vypočutí na DNA, sa príspevok na oficiálnej stránke Nelu Tătaru na Facebooku už nenachádzal.

Deklarovaný majetok Nelu Tătaru

Podľa posledného majetkového priznania z apríla 2024 Nelu Tătaru vlastní dva byty s rozlohou 97 a 83 metrov štvorcových, ktoré kúpil v Iași v rokoch 2017 a 2018.

Neprihlásil žiadne autá ani iný majetok, avšak na svojich účtoch má viac ako 1,1 milióna lei, čo je takmer 225 000 eur.

Okrem toho deklaroval osobnú pôžičku vo výške 150 000 lei poskytnutú spoločnosti SC Crataegus.Crataegus Farma je lekáreň v Huși, ktorú od roku 2022 vlastní Rodica Tătaru, manželka bývalého ministra zdravotníctva.

Má úver vo výške 578 000 lei, ktorý si vzal v roku 2017 a je splatný v roku 2025.

Pokiaľ ide o príjmy, uviedol 141 636 lei z poslaneckého príspevku a 18 437 lei z mestskej nemocnice, kde pracuje ako chirurg.

Jeho manželka uviedla príjem vo výške takmer 73 000 lei ako jediná správkyňa/farmárka.

Nelu Tătaru zarobil 44 400 lei aj z prenájmu bytu.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *