Hrachová polievka bude vždy vítaným pokrmom na stole, ak si ceníte výdatné a chutné jedlo.
Niekedy však tomuto pokrmu chýba nádych rafinovanosti a originality.
Pri takomto prístupe je múdre vedieť o prísadách, ktoré do pokrmu pridávajú profesionálni kuchári, vysvetľuje odborníčka na varenie nášho časopisu, kuchárka Julia Arkhipova.
O akých ingredienciách sa oplatí vedieť?
Citrónová šťava a kôra
Tieto tajné zložky zavádzajú do zloženia hrachovej polievky aj slávni kuchári.Citrónová šťava a kôra dodajú pokrmu nezvyčajný chuťový nádych, vďaka čomu bude luxusný a rafinovaný.
Citrónová kôra sa vkladá približne 10 minút pred koncom varenia.Postačí jedna veľká lyžica.Šťavu z citróna však môžete pridať do už hotového pokrmu pri podávaní.
Korenie: V prípade, že sa v kuchyni nachádza zelenina, je potrebné ju umyť a vyčistiť
Nemali by ste odmietnuť použitie korenín, pretože zvýrazňujú silné stránky hrachovej polievky.Tradične sa do zloženia zavádzajú bylinky.
Mali by ste pridať aj papriku, kurkumu, kari a zázvorový prášok.