Varené zemiaky majú veľa výhod, preto ich mnohí ľudia radi podávajú ako prílohu.‘.
Je tu však jedna veľká nevýhoda: varenie môže trvať poriadne dlho.
S pár tajomstvami sa však tento problém vyrieši, je si istá kuchárska expertka nášho časopisu Julia Archipova.
Aké sú hlavné tajomstvá rýchleho varenia zemiakov?
Vezmite si špáradlo
Túto nezvyčajnú mucholapku už vyskúšalo mnoho žien v domácnosti, aby zistili, aká je účinná.Ukázalo sa, že metóda skutočne funguje.
Stačí umyť a ošúpané zemiaky na niekoľkých miestach prepichnúť špáradlom.Uvaria sa oveľa rýchlejšie.
Maslo alebo rastlinný olej
Určite ste si všimli, že niektoré skúsené hostiteľky pridávajú pri varení zemiakov maslo alebo rastlinný olej až po zovretí vody.
Môže sa zdať, že tento trik umožňuje zlepšiť chuť.Áno, to je pravda.Ale aj oleje urýchľujú proces varenia.