Čo variť z quinoy: lahodné a zdravé jedlo

Odborníci na výživu odporúčajú venovať viac pozornosti orechom a semienkam, celozrnným obilninám a ďalšej vegetácii.

Quinoa sa často spomína v odporúčaniach, ale málokto vie, ako ju variť alebo s čím ju jesť.

Odborníčka nášho časopisu Julia Archipova – kuchárka, pekárka štvrtej kategórie porozprávala, ako pripraviť šalát s quinoou.

Požadované: ‚Vezmite si kľukvu s kvašením, aby ste ju mohli ochutnať:

  • quinoa 100 gr.
  • voda 250 ml.
  • uhorky 200 gr.
  • paradajky 200 gr.
  • paprika 100 gr.
  • cibuľa (červená) 50 gr.
  • cesnak 1 strúčik.
  • rastlinný olej 2 PL.л.
  • med 1 PL.л.
  • citrónová šťava 2 PL.л.
  • soľ, korenie a petržlenová vňať podľa chuti.
  • Ako variť

    1.Quinou prepláchnite v studenej vode, pridajte do vriacej vody a varte v osolenej vode 10 minút pod pokrievkou, potom ju stiahnite z ohňa a nechajte vychladnúť.

    2.Nasekaný cesnak zmiešame s rastlinným olejom, pridáme citrónovú šťavu a med, soľ a korenie podľa chuti.

    3.Nakrájajte uhorky, cibuľu, paradajky a očistenú sladkú papriku na kocky a nasekajte petržlenovú vňať.

    4.Zeleninu, zeleninu a quinou zmiešajte v šalátovej mise, pokvapkajte dresingom a premiešajte.

    Nechajte vychladnúť a podávajte ako prílohu k mäsu alebo rybám.Vychutnajte si!

    Peter

    Author: Peter

    Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *