Odborníci na výživu odporúčajú venovať viac pozornosti orechom a semienkam, celozrnným obilninám a ďalšej vegetácii.
Quinoa sa často spomína v odporúčaniach, ale málokto vie, ako ju variť alebo s čím ju jesť.
Odborníčka nášho časopisu Julia Archipova – kuchárka, pekárka štvrtej kategórie porozprávala, ako pripraviť šalát s quinoou.
Požadované: ‚Vezmite si kľukvu s kvašením, aby ste ju mohli ochutnať:
Ako variť
1.Quinou prepláchnite v studenej vode, pridajte do vriacej vody a varte v osolenej vode 10 minút pod pokrievkou, potom ju stiahnite z ohňa a nechajte vychladnúť.
2.Nasekaný cesnak zmiešame s rastlinným olejom, pridáme citrónovú šťavu a med, soľ a korenie podľa chuti.
3.Nakrájajte uhorky, cibuľu, paradajky a očistenú sladkú papriku na kocky a nasekajte petržlenovú vňať.
4.Zeleninu, zeleninu a quinou zmiešajte v šalátovej mise, pokvapkajte dresingom a premiešajte.
Nechajte vychladnúť a podávajte ako prílohu k mäsu alebo rybám.Vychutnajte si!