Čo uvariť z tekvice na zimu: univerzálny recept

Tekvica sa krásne skladuje niekoľko mesiacov, ale to neznamená, že táto zelenina nie je vhodná na zimnú prípravu.‘.

Z tekvice sa dá pripraviť pyré, ktoré sa dá použiť takmer na každú príležitosť v zime, od prípravy polievok a lievancov až po chutné pečivo.

Odborníčka nášho časopisu Júlia Archipovová – kuchárka, pekárka štvrtej kategórie nám prezradila, ako postupovať.

Požadované: ‚Ak chcete, aby sa vám podarilo pripraviť pokrm, ktorý sa bude podávať v reštaurácii, musíte mať k dispozícii všetky potrebné informácie:

  • Tekvicová dužina 4 kg.
  • cukor 200-400 gr.
  • voda 1/2 šálky.
  • Vanilín a škorica podľa chuti a želania.
  • Ako variť

    1.Ošúpanú dužinu tekvice nakrájajte na malé kúsky a potom ju pretlačte cez mlynček na mäso.

    2.Do tekvicového pyré pridáme cukor podľa chuti.Veľa závisí od sladkosti zeleniny.Približný výpočet je 50-100 gramov cukru na kilogram zeleniny.

    3.Potom pridajte pol šálky vody, premiešajte a postavte panvicu na oheň.Pri varení môžete pripraviť zemiakovú kašu s pridaním vanilky alebo škorice.

    4.Varte pod pokrievkou na miernom ohni.Je potrebné nechať tekvicu odšťaviť, potom pyré priviesť do varu a vypnúť.

    Polievku nalejte do sterilizovaných pohárov, zavíčkujte a po vychladnutí poháre uskladnite.Dobrú chuť!

    Peter

    Author: Peter

    Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *