Zvyčajne sa na prípravu leča používajú papriky domácich.Existuje niekoľko receptov pre každú chuť.
Do pozornosti hostinských sa ponúka paprikáš na balkánsky spôsob.Hovorí sa, že to nie je recept, ale boží dar!‘.
Odborníčka nášho časopisu Júlia Archipovová, kuchárka a pekárka štvrtej triedy, nám poradí, ako variť.
Potrebné: Vydajte sa na cestu do kuchyne, aby ste si vyskúšali, ako sa pripravujú jedlá, ktoré sú potrebné na prípravu jedál:
Ako variť
1.Papriky umyte, odstráňte stopky a semienka, nakrájajte podľa vlastnej fantázie – na plátky alebo rezance.
2.Cesnak ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.
3.Vodu priveďte do varu, pridajte soľ, cukor, čierne korenie, cesnak a nakrájanú papriku.
4.Privedieme do varu a varíme 7 minút, pridáme ocot a polievku nalejeme do sterilizovaných pohárov.
Poháre uzavrite, otočte hore dnom a po vychladnutí polievky ich odložte na uskladnenie.