Ak si myslíte, že kôstku možno naklepať výlučne obyčajným nožom, ste na omyle.
Yulia Arkhipova, odborníčka na varenie z internetového vydania BelNovosti, sa podelila o zaujímavú metódu, ktorá vám umožní dosiahnuť cieľ oveľa rýchlejšie, a čo je najdôležitejšie, nevyžaduje použitie noža.
Aby sme boli presnejší, aj tak budete potrebovať nástroj – ale nie ten, ktorým ste zvyknutí krájať kapustu, ale ten, ktorý zvyčajne používate na lúpanie zeleniny.
Zoznam základných vecí teda pozostáva len z dvoch položiek:
Klíčky nakrájajte na štyri časti, aby sa vám ľahšie držali v ruke.
Potom pevne uchopte kôstku a začnite kapustu drviť škrabkou na zeleninu.Jeho tvar a ostrá čepeľ vám umožnia dosiahnuť rovnomerné plátky.
Nezabudnite kontrolovať hrúbku nakrájanej kapusty: mala by byť dostatočne tenká, aby sa dala rýchlo marinovať alebo variť, ale nie taká tenká, aby stratila svoju štruktúru.