Ako správne polievať izbové kvety: 2 dôležité nuansy

Mnoho ľudí má izbové kvety, preto sa oplatí vedieť o tom, ako ich správne zalievať.

Vzhľad a zdravie rastlín bude do veľkej miery závisieť od toho.

Aké 2 nuansy je dôležité si zapamätať?

Analyzujte stav pôdy

Mať plán je pohodlné, ale nie vždy nám to pomôže správne zavlažovať.Napríklad je čas zalievať kvety podľa vašich záznamov, ale pôda vyzerá viditeľne vlhká.

Ak zavediete vlhkosť, existuje vysoké riziko vzniku hubových ochorení.Treba si tiež uvedomiť, že koreňový systém môže začať hniť.

Preto sa vždy zamerajte na stav pôdy: ak pôda vyzerá suchá, je možné zalievanie.Ak pôda vyzerá vlhká, mali by ste niekoľko dní počkať.

Kvalita vody

Tento bod je rovnako dôležitý ako prvý, pretože kvalita vody do značnej miery určuje stav rastlín.Ak sa na zalievanie používa tvrdá voda, kvety môžu byť poškodené.

Preto sa oplatí uvažovať o inštalácii filtračného systému.Ak na to nie ste pripravení, potom kvapalinu pred aplikáciou do pôdy aspoň obhajujte alebo prevarte.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *