Ľudovít Orbán: ‚V posledných troch rokoch sa Iohannis sústredil na to, čo bude robiť po skončení svojho úradu‘ / Tvrdý útok na PNL.

Predseda strany Forţa Dreptei Ludovic Orban, kandidát pravicových síl v prezidentských voľbách, kritizoval posledné funkčné obdobie Klausa Iohannisa v Kotroceni.Tvrdil, ţe Iohannis sa viac zaoberal tým, ‚čo bude robiť po skončení svojho funkčného obdobia‘. Orbán tiež vyjadril nespokojnosť s PNL a tvrdil, že pôsobí ako ‚komplic‘ Marcela Ciolacu.

‚Keby som bol na mieste PNL, nešiel by som do vlády s PSD.Ak dnes PNL zostane pri moci, ešte viac ohrozí svoje šance na dosiahnutie slušného výsledku.Zostanú mu hlasy, ktoré budú pochádzať od ľudí s osobnými záujmami, ktorí sedia na rôznych pozíciách a zastávajú funkcie v štátnych spoločnostiach,‘ povedal bývalý premiér v relácii HotSpot, ktorú viedol novinár Laurențiu Ungureanu.

Na otázku, či podporí návrh vyhlásený USR proti Ciolacovej vláde, Ľudovít Orbán odpovedal:

‚Posledné dva mesiace som o tom hovoril a vyzýval som členov PNL, aby zastavili túto lacnú komédiu, túto frašku, že chcú zjednotiť pravicu.Pamätáte si, keď Čaučesko vyhlásil, že chce začať diskusie o vytvorení pravicovej koalície? S Ciucă som telefonoval štyrikrát a on nemal odvahu prísť na stretnutie so mnou.Preto boli tieto vyhlásenia len dymom a zrkadlami pre voličov.

Ak dnes PNL stiahne svoju podporu Ciolacuovi, Ciolacu vyhlásil, že odstúpi.Ak teda PNL chce, môže Ciolacua poslať späť do centrály PSD, aby viedol kampaň ako predseda PSD, nie ako premiér.Ak bude PNL naďalej držať Ciolacua vo funkcii, je to jasný dôkaz, že sú v skutočnosti jeho komplicmi a chcú, aby bol prezidentom Rumunska (.) PNL zjavne nemá v úmysle odtrhnúť sa od PSD,‘ dodal Orbán.

Na otázku, či je nejaký rozdiel medzi Iohannisovým prvým a druhým funkčným obdobím, Orbán uviedol: ‚Nie je rozdiel:

‚Určite je tu viditeľný rozdiel.Súčasťou prezidentských povinností sú štátne návštevy v zahraničí, kde má Rumunsko záujmy.Samozrejme, to nie je to, čo Iohannis urobil za posledné tri roky, keď cestoval do exotických destinácií bez pevných dôvodov pre vonkajšie cesty, ktoré podnikol.Prvé funkčné obdobie zahŕňalo významné udalosti, ako napríklad protesty proti OUG 13 v zime 2017.Iohannis v istom zmysle pôsobil ako katalyzátor.

Jeho pokračujúce právne a ústavné boje, ako aj boj proti Dragneovi a pokusy o oslabenie zákonov v súdnictve, trestný zákonník, procesný kódex a referendum o spravodlivosti, plus určité úspechy v zahraničnej politike,‘ pokračoval Orbán.

‚Myslím si, že v posledných troch rokoch svojho pôsobenia sa Iohannis viac zaoberal tým, čo bude robiť po skončení svojho prezidentského mandátu, a sústredil sa výlučne na pokojný život počas posledných tri a pol roka svojho prezidentovania.Obrátil som sa proti nemu hneď, ako zradil pravicových voličov.Viac ako tri roky som bol, myslím, jeho najtvrdším kritikom,‘ uzavrel Orbán.

Peter

Author: Peter

Volám sa Peter a venujem sa písaniu článkov o ajurvéde, starovekej medicíne. Fascinuje ma, ako táto veda dokáže prirodzene harmonizovať telo, myseľ a dušu. V mojich článkoch vám prinášam praktické rady, ako aplikovať ajurvédu do každodenného života pre zdravší a vyrovnanejší život.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *