Cibuľu vyprážanú na panvici používame takmer do všetkých prvých chodov, šalátov a predjedál a v poslednom čase dokonca aj do kotliet.‘.
Zdá sa, že smaženie cibule je pomerne jednoduchá úloha.Stojí to však len za malú roztržitosť, pretože cibuľa sa okamžite spáli a svojím vzhľadom a chuťou pokazí celý pokrm.
Našťastie, teraz môžete na tento problém zabudnúť – ak sa budete riadiť radami odborníčky internetového vydania BelNovosti, šéfkuchárky Júlie Archipovovej.
Ako chutne osmažiť cibuľu
Aby sa cibuľa neprilepila, stačí pred jej vložením na panvicu dodržať jednoduchý postup.
Ale začnime od začiatku, ako sa hovorí: najprv nakrájajte cibuľu na kocky (alebo inak, ak to recept vyžaduje), potom ju vložte do vrecka, ktoré by malo byť čisté a suché.
Pridajte doň jednu polievkovú lyžicu múky a jemne pretrepte vrecko s cibuľou, aby bola zo všetkých strán obalená múkou.
Zo sáčku pošlite cibuľu do suchého cedníka alebo sitka a opäť pretrepte – tak sa zbavíte prebytočnej múky, ktorá sa na cibuľu prilepila.
Teraz môžete cibuľu bez obáv vložiť na rozohriatu panvicu s olejom, aby ste ju osmažili.Teplota by mala byť tesne nad strednou úrovňou.
Ak všetko urobíte správne, nemusíte sa obávať pripaľovania: cibuľa bude zlatistá a chutná.
Aby ste sa zbavili prebytočného oleja, preložte uvarenú vyprážanú cibuľu na papierové utierky – utierky absorbujú tuk.