Ak začnete pripravovať kebab, vždy očakávate, že dostanete chutné a šťavnaté mäso.
Ale suchý a nechutný pokrm bude sklamaním pre každého bez výnimky.
Aby ste sa s touto situáciou nestretli, musíte vedieť o hlavných chybách, povedala kuchárka Julia Archipova, kulinárska expertka nášho časopisu.
Aké sú hlavné chyby pri príprave kebabu
Kvalita mäsa
Ak plánujete pripraviť kebab, nemali by ste šetriť na hlavnej surovine: nikto nebude variť chutné mäso, ktoré nie je prvotriednej čerstvosti bez kvapky tukovej vrstvy.
V tomto prípade je lepšie pripraviť kebab z hydiny.
Odmietnutie korenia
V niektorých receptoch sa navrhuje takmer žiadne použitie korenia, čo je chyba.Korenie rôznym druhom mäsa dodáva chuťové nuansy a výrazne zvyšuje kvalitu.
Preto by sa do marinády mali pridať aspoň 2-3 koreniny.
Nedostatok času
Vždy je tiež potrebné mať na pamäti, že priemerný čas marinovania je približne tri hodiny.Ak je marináda schopná pracovať rýchlejšie, vždy sa o tom dodatočne píše v recepte.
Vo všetkých prípadoch je však najlepšie poslať marinované mäso na noc do chladničky.